Eğitim Programımız

Anaokulumuz'da Etkin Öğrenme ve Çoklu Zekâ Modeli esas alınarak 3-6 yaş grubu çocuklarının tüm gelişim alanlarındaki becerilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Her yaş grubuna özel, gelişimsel özellikleri dikkate alınarak hazırlanan eğitim programları ve tüm etkinlikler, çocuk merkezli öğrenme ilkesi ile çocukların bireysel farklılıkları, ilgi alanları ve gelişim düzeyleri göz önünde bulundurularak hazırlanmaktadır.

Günlük program içerisinde yaş gruplarına uygun etkinlikler, oyunlar ve proje çalışmaları eğitim programımızın temelini oluşturur. Planlama, sorgulama, araştırma ve tartışma ortamı sağlanarak çocukların üretken bireyler olmalarına çalışılır. Ana sınıflarımızda eğitim programları oluşturulurken temelde ilköğretime hazırlayıcı nitelikte olması, görsel algı ve dikkat çalışmaları ile okuma- yazma çalışmaları esas alınmıştır. Eğitim programımızda Türkçe dil etkinliği, fen-matematik, okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları, İngilizce-Türkçe drama, bahçe etkinlikleri ve İngilizce yer almaktadır. Ayrıca yaş gruplarına göre yaratıcılıklarını geliştiren müzik ve orff çalışmaları, bale/modern dans, yaratıcı drama, satranç, görsel sanatlar gibi branş etkinlikleri ile desteklenir.

Anaokulu öğrencilerimize; iş birliğine dayalı, sorumluluk kazanabilecekleri, yaratıcı olma, sorun çözme, sorumluluk alma, yapıcı olma, girişimci ve üretken olma, topluma ve kendisine yararlı bireyler olma gibi beceriler çocuk merkezli olarak doğal bir biçimde kazandırılmaktadır. Eğitim-öğretimde çocuklarımızın yoğun bir iç disiplin alarak çok küçük yaşlarda “Başarılı İnsan Olma” modelini öğrenmeleri hedeflenir.

Programlarımızın amaç, kazanım ve öğrenme süreci ele alınarak her ay sonunda her sınıf için; yöneticilerin, rehber öğretmen ve sınıf öğretmeninin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapılır ve bu toplantı bir sonraki ay için bizlere rehber olur.

Aylık eğitim programları, o ay işlenecek konular, geziler, duyurular ve yemek listelerimiz  bir önceki ayın son günü velilerimiz ile paylaşılır.